Κωδικοί ISSN Περιοδικών

Οι Διεθνείς Καθιερωμένοι Σειριακοί Αριθμοί είναι αριθμοί που κατανέμονται σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις όπως τα περιοδικά ή οι εφημερίδες. Αυτοί οι αριθμοί δίνονται μέσα από ένα διεθνή οργανισμό ο οποίος κατανέμει όλους τους αριθμούς ISSN. Αν έχετε ήδη έναν αριθμό ISSN τότε μπορείτε να αγοράσετε εικόνες barcode για αυτόν εδώ. Αν χρειάζεστε έναν αριθμό ISSN, τότε μπορείτε να κάνετε αίτηση για αυτόν εδώ. Πριν αγοράσετε ένα ISSNbarcode θα πρέπει να λάβετε υπ όψιν σε ποια μορφή θέλετε να είναι το ISSNbarcode σας.

Τα ISSNBarcode υπάρχουν σε 3 βασικές μορφές:

1. Τον 8ψήφιο ISSN αριθμό ο οποίος μετατρέπεται σε έναν 13ψήφιο αριθμό με την πρόσθεση του 997 στην αρχή αφαιρώντας τα ψηφία ελέγχου, προσθέτοντας δυο αριθμούς (00) στο τελος και υπολογίζοντας εκ νέου τα ψηφία ελέγχου. Ο αριθμός είναι φτιαγμένος ως μία εικόνα χρησιμοποιώντας τον συμβολισμό EAN-13 ο οποίος εύκολα μπορεί να διαβαστεί από όλους τους σαρωτές barcode και είναι ουσιαστικά ο ίδιος με άλλα προϊόντα που φέρουν ΕΑΝ-13 barcode και πωλούνται στα καταστήματα. Σε αυτή την περίπτωση ο ίδιος αριθμός θα εντυπωθεί σε κάθε τεύχος του περιοδικού.

2. Ξανά ο 8ψήφιος αριθμός ISSN μετατρέπεται σε ένα 13ψήφιο αριθμό, όμως αυτή τη φορά η προσθήκη ‘’00’’ στο τέλος αλλάζει αρκετές φορές για να δημιουργηθεί μία τελείως διαφορετική ΕΑΝ-13 εικόνα κάθε φορά. Σε αυτή την περίπτωση μία ξεχωριστή εικόνα barcode θα δημιουργείται για κάθε τεύχος του περιοδικού.

3. Η τελευταία μορφή περιλαμβάνει την μετατροπή του αριθμού ISSN με τον ίδιο ακριβώς τρόπος όπως στην επιλογή 1, όμως αυτή τη φορά ένας επιπλέον 2ψήφιος συμπληρωματικός κωδικός προστίθεται στο τέλος δημιουργώντας έναν 15ψήφιο (ΕΑΝ-13+2) αριθμό.
Οι συμπληρωματικές αλλαγές για κάθε τεύχος μπορούν να γίνονται σε μηνιαία ή (01-12) ή εβδομαδιαία (01-52) βάση (ή με όποιον άλλον τρόπο επιθυμείτε)

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η μορφή 13+2 είναι η πιο κοινή. Άλλες χώρες τείνουν προς τις 13ψήφιες μορφές (επιλογές 1 και 2) – Είναι μία καλή ιδέα να ελέγξετε τα καταστήματα που ελπίζεται να διαθέσετε το περιοδικό σας για να διαπιστώσετε ποια μορφή είναι η πιο κοινή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιλογές 2 και 3 περιλαμβάνουν την δημιουργία πολλαπλών εικόνων για τον αριθμό ISSN και ως εκ τούτου είναι πιο ακριβές.

 • Εικόνες γραμμωτού κώδικα ISSN (για περιοδικά)

  από 15€ ανά γραφικό

  Εικόνες γραμμωτού κώδικα ISSN για το περιοδικό σας. Εισαγάγετε τον αριθμό ISSN σας στο πλαίσιο “Αριθμός ISSN” (ή “πρόσθετες πληροφορίες”) της ηλεκτρονικής φόρμας πληρωμής. Εάν χρειάζεστε τον γραμμωτό σας κώδικα σε μορφή EAN13 + 2 (με 2ψήφιο συμπλήρωμα για να αντιπροσωπεύσετε τον αριθμό έκδοσης), ζητήστε το στην ενότητα “πρόσθετες πληροφορίες” Οι εικόνες του γραμμωτού κώδικα θα σας αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 5 μορφές (jpeg, eps, tiff, bmp & pdf).

  Ποσότητα Τιμή ανά εικόνα
  1 € 15.00
  2 € 12.50 καθε
  3 € 10.00 καθε
  4 + € 8.00 καθε
  5 + € 7.00 καθε
  10 + € 5.00 καθε
  ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ