Καλές οι Συνήθεις Ερωτήσεις

όμως εμείς οι Έλληνες, θέλουμε και ένα τηλέφωνο.

211-4080058 (Εργάσιμες, 10:00 – 17:00)


Ένα barcode είναι ένα γραφικό που χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύσει μία μικρή ποσότητα πληροφοριών που μπορούν εύκολα να σαρωθούν από ένα σαρωτή barcodes ή από ένα smartphone. Τα barcode υπάρχουν σε πολλά μεγέθη και μορφές ωστόσο συναντώνται κυρίως πάνω σε προϊόντα λιανικής και εμφανίζουν τιμές και πληροφορίες για το αυτά στο ταμείο. Σε αυτή την περίπτωση ο barcode είναι ένας απλώς 12ψήφιος ή 13ψήφιος αριθμός κωδικοποιημένος σε μία εικόνα. 


Το σύστημα Barcode δημιουργήθηκε την δεκαετία του 70 από τον GeorgeLaurer, και είναι ένα παγκόσμιο σύστημα για την παρακολούθηση των προϊόντων και των τιμών σε ένα διεθνές απογραφικό σύστημα. Τώρα πλέον χρησιμοποιείτε από όλους σχεδόν τους λιανοπωλητές σε όλο τον κόσμο και λειτουργεί κάτω από την προϋπόθεση ότι κάθε Barcode βρίσκεται σε ένα μόνο προϊόν άρα σε οποιοδήποτε κατάστημα δεν μπορεί να υπάρχει ίδιο Barcode σε δύο διαφορετικά προϊόντα. Αυτό το σύστημα ενσωματώνει και τους αριθμούς UPC-A και τους υπερσύνολους αριθμούς ΕΑΝ-12.  


Μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με μία μεγάλη γκάμα barcodes λιανικής (UPC-A & EAN-13) και μη λιανικής (includingQRCodes, Code 128/39, ITF-14 Barcodes). Προμηθεύουμε κυρίως barcodes λιανικής τύπου ΕΑΝ-13. Αυτά είναι τα barcodes που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην λιανικής αγορά έξω από τις ΗΠΑ (με εξαιρέσεις τα περιοδικά και τα βιβλία. Οι αριθμοί μας προέρχονται από το ίδιο πρωτότυπο σύστημα όπως οι αριθμοί GS1, ωστόσο βρίσκονται έξω από τον έλεγχο του GS1. Έτσι μπορούμε να τους πουλήσουμε με εφάπαξ κόστος. 


Η σύντομη απάντηση είναι ναι, συνήθως- Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των πωλητών λιανικής βρίσκει πολύ εύκολο να βάζει τα προϊόντα στα καταστήματά τους αν έχουν barcodes, πολλοί το απαιτούν. Αυτό σημαίνει πως τα barcodes ανοίγουν την πόρτα στους πωλητές λιανικής και επιτρέπουν να αυξηθεί η διαθεσιμότητα του προϊόντος σας. Αν πωλείται τα προϊόντα σας σε δικό σας κατάστημα και δεν έχετε πρόθεση να τα πωλήσετε κάπου αλλού τότε έχετε την επιλογή να μην χρησιμοποιήσετε barcodes.
Μπορεί επίσης να βάλετε ετικέτες σε όλα τα προϊόντα του στοκ σας με barcode δεν έχουν αριθμούς λιανικής, κάτι που είναι φθηνότερο. Αυτό επειδή αν τα προϊόντα σας είναι μόνο για εσωτερική χρήση δεν χρειάζεται να είναι μέρος του συστήματος των barcode. 


Τα UPC-A και τα EAN-13 Barcodes μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταστήματα λιανικής σε όλο τον κόσμο, όμως ο 12ψήφιος κωδικός UPC-Α είναι πιο κοινός στις ΗΠΑ ενώ το ΕΑΝ-13 είναι πιο κοινό σε όλες τις υπόλοιπες χώρες. Όσον αφορά την κωδικοποίηση, αυτά τα barcodes είναι παρόμοια, τα barcodeUPC-A μπορούν να μετατραπούν σε ΕΑΝ-13 με την προσθήκη 0 στη γραμματοσειρά. Οι σαρωτές barcode μπορούν εύκολα να σαρώσουν και τους δυο τύπους, ωστόσο αν το προϊόν σας διατεθεί μόνο στις ΗΠΑ (ή κυρίως σε αυτές) χρησιμοποιήστε τα UPC-Abarcodes. Εάν πωλείται και σε άλλες χώρες το ΕΑΝ-13 είναι το καλύτερο.  


Το καλύτερο είναι να αγοράσετε ένα διαφορετικό barcode για κάθε προϊόν και για κάθε παραλλαγή του. Αυτό γίνεται γιατί τα καταστήματα χρησιμοποιούν τα barcodes για δύο βασικούς λόγους: 1. Τα barcodes χρησιμοποιούνται για να βρίσκετε η τιμή του προϊόντος όταν σαρώνεται στο ταμείο 2. Για να παρακολουθείται το στοκ και αποφασίζεται πότε θα γίνεται παραγγελία εκ νέου. Αυτό σημαίνει ότι αν οι λιανοπωλητές χρησιμοποιούν τα barcodes μόνο για τον λόγο 1 τότε μπορείτε να γλυτώσετε με μόνο ένα barcode για δυο παραλλαγές(πχ. Διαφορετικό χρώμα) όμως αν τα χρησιμοποιούν και για το λόγο 2, τότε θα έχετε ανάγκη από barcode για κάθε παραλλαγή. Σε γενικές γραμμές οι λιανοπωλητές προτιμούν προϊόντα που θα μπορούν απευθείας να τα διαχειριστούν. Κάποιοι μπορεί να μην προτιμούν να αποθηκεύσουν τα προϊόντα αν πρέπει να τα μετρήσουν με το χέρι για να δουν πόσα έχουν μείνει από κάθε μέγεθος και να παραγγείλουν αναλόγως. Έτσι σας προτείνουμε να αποκτήσετε διαφορετικά barcodes για κάθε παραλλαγή.  


Τα μόνα είδη λιανικής που δεν χρησιμοποιούν ΕΑΝ-13 barcodes είναι τα βιβλία και τα περιοδικά. Όλα τα υπόλοιπα προϊόντα χρησιμοποιούν ΕΑΝ-13 ή UPC-Abarcodes. Μπορείτε να τα αγοράσετε εδώ.  


Γίνονται δεκτά σε σχεδόν κάθε κατάστημα παγκοσμίως ωστόσο υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις. Τα μόνα καταστήματα βάση των γνώσεών μας που δεν δέχονται τους αριθμούς barcode μας είναι SuperCheapRetailGroup’ και ‘WoolworthsAustraliaCentralBranches’ στην Αυστραλία, ‘Walmart, Sam’sClub, Krogers, FredMayers, Macy’s & JCPenney’s’ στις ΗΠΑ και οι αλυσίδες ‘SuperRetailGroup και FoodstuffsAuckland και Wellington (μόνο στα προϊόντα τροφής) Με εξαίρεση αυτά τα καταστήματα, έχουμε πουλήσει χιλιάδες αριθμούς barcode δεν έχουμε αντιμετωπίσει καμία δυσκολία σε άλλα καταστήματα. Μπορούμε επίσης να κανονίσουμε ανεξάρτητες διαπιστευμένες αναφορές επαλήθευσης που γίνονται δεκτές από πιο καταστήματα από κάθε άλλο πωλητή. Για περισσότερες πληροφορίες για το ποια καταστήματα δεν δέχονται τα barcodes και ποια απαιτούν αναφορές επαλήθευσης, παρακαλούμε δείτε την Αποδοχή Βarcode.  


Όχι δεν το εγγυόμαστε αυτό- Καμία εταιρία barcode δεν μπορεί να το εγγυηθεί αυτό. Οι πωλητές λιανικής έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν τις δικές του απαιτήσεις για τα barcodes είτε βγάζουν νόημα είτε όχι. Αυτές οι απαιτήσεις μπορεί να αλλάξουν. Ωστόσο έχοντας πουλήσει χιλιάδες barcodes είμαστε βέβαιοι ότι εκτός από τα καταστήματα που αναφέραμε πιο πάνω, όλα τα καταστήματα θα δεχτούν τους αριθμούς barcode μας, Αν δεν είστε σίγουροι επικοινωνήστε μαζί μας για να ρωτήσετε για συγκεκριμένα καταστήματα.  

Αν αγοράσετε μόνο έναν αριθμό barcode, τότε δεν θα σας προμηθεύσουμε με εταιρικό πρόθεμα (καμία εταιρία barcode δεν το προμηθεύει αυτό) Αν όμως θέλετε να αγοράσετε είτε 10, είτε 100, είτε 1000, είτε 10.000` barcodes από εμάς τότε μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με ένα εταιρικό πρόθεμα. Το μέγεθος του εταιρικού προθέματος θα εξαρτηθεί από πόσες παραλλαγές θα χρειαστούν για να δημιουργηθούν 13 ψηφία. Έτσι αν παραγγείλετε 10 barcodes το εταιρικό σας πρόθεμα θα είναι 1 ψηφίο μικρότερο από ότι αν παραγγείλετε 100  

Ένα barcode λιανικής είναι απλά ένας μοναδικός αριθμός κωδικοποιημένος σε μία εικόνα. Σε αυτή τη μορφή δεν περιλαμβάνει καμία πληροφορία για την εταιρία ή το προϊόν. Όταν το barcode μπαίνει στα καταστήματα οι πληροφορίες του προϊόντος συνδέονται στο barcode μέσα στο σύστημα σάρωσης του καταστήματος έτσι κάθε φορά που σαρώνετε το barcode συνδέει τον υπολογιστή με τις κατάλληλες πληροφορίες για το προϊόν. 


Μπορείτε να παραγγείλετε εδώ. Το barcode ΕΑΝ-13 είναι η πρώτη διαθέσιμη επιλογή. Εδώ μπορείτε επίσης να επιλέξετε την καταγραφη του barcode. Αφού προχωρήσετε στην αγορά μπορείτε να διαλέξετε αν θέλετε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα, pay-pal ή μέσω τραπέζης. Μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή θα σας στείλουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις εικόνες των barcode σας ως συνημένο αρχείο.


Μόλις παραλάβετε τον αριθμό barcode με τις εικόνες ως συνημένο αρχείο μπορείτε απλά να τις ενσωματώσετε πάνω στην συσκευασία του προϊόντος σας ή να τις εκτυπώσετε σε αυτοκόλλητες ετικέτες. Μπορείτε να αλλάξετε αν θέλετε το μέγεθος των barcode πριν κάνετε αυτό αλλά προσέχετε τις διαστάσει του barcode. Όταν ένας πωλητής λιανικής παραλαμβάνει το και το προϊον θα το σαρώσουν και θα μπει στο σύστημα και θα βάλει τις πληροφορίες του έτσι ώστε όταν το barcode θα σαρωθεί μετά από αυτό θα δείχνει αυτόματα τις πληροφορίες του. 

Ναι. Μπορούμε να σας προμηθεύσουμε και με ΕΑΝ-13 barcode (που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο) και με UPC-Abarcode (μόνα για τις ΗΠΑ)

Τα barcodes αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται στις εξής χώρεςΑυστραλία, Μπαχρέιν, Βέλγιο, Βραζιλία, Καμπότζη, Καμερούν, Καναδάς, τα Channel Islands, την Κίνα, Νήσοι Κουκ, Κουρασάο, Κύπρος, Δανία, Δομινικανή Δημοκρατία, το Ανατολικό Τιμόρ, την Αγγλία, Φίτζι, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Γκάνα, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Τζαμάικα, Ιαπωνία, Jersey, το Κιριμπάτι, Κουβέιτ, Λίβανος, Λιθουανία, Μαλαισία, Μάλτα, Μαυρίκιος, Μεξικό, Μοζαμβίκη, Ολλανδία, Νέα Καληδονία, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Νορβηγία, Παπούα Νέα Γουινέα, Πορτογαλία, Rarotonga, τη Ρουάντα, τη Σιγκαπούρη, τη Σκωτία, Σλοβακία, Σλοβενία , Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουλτανάτο του Ομάν, το Σουρινάμ, την Ελβετία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Τόγκα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουγκάντα , Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Βανουάτου, τη Βενεζουέλα, την Ουαλία, Ζάμπια. Αυτή η λίστα επεκτείνεται συνέχεια σας παρακαλούμε ενημερώστε μας αν η χώρα σας δεν βρίσκεται στην λίστα για να ελέγξουμε αν είναι μία πρόσφατη προσθήκη. Ή μπορεί να είστε οι πρώτοι. 

Σας προσφέρουμε προσιτούς νόμιμους αριθμούς barcode με εφάπαξ κόστος. Στα χαρακτηριστικά μας περιλαμβάνονται

1. Φθηνά barcodes- Μία συσκευασία barcodes ξεκινά στα 39$ και η τιμή κατεβαίνει.

2. Δεν υπάρχουν συνεχείς χρεώσεις.- Τα barcodes πωλούνται με εφάπαξ κόστος που πληρώνετε μόνο μία φορά.

Σας προμηθεύουμε με τις εικόνες των Βarcodes- επίσης σας προμηθεύουμε με υψηλής ανάλυσης (600dpi) εικόνες barcodes σε 5 διαφορετικές μορφές (Bitmap, eps, Tiff, Jpeg, andPDF) για την διευκόλυνση σας

4. Δεν υπάρχει αναγκαστική συμμετοχή- Αυτό συμπεριλαμβάνει φόρμες που καταναλώνουν χρόνο και χρεώσεις που καταναλώνουν χρήματα

5. γρήγορη εξυπηρέτηση- είτε θα παραλάβετε αμέσως το barcode σας (εάν παραγγείλατε ένα barcode λιανικής) είτε μέσα σε 12 ώρες. Μπορούμε να επισπεύσουμε την διαδικασία αν το χρειάζεστε άμεσα.

6. Μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με διαπιστευμένες αναφορές επαλήθευσης- σας παρέχουμε ανεξάρτητες διαπιστευμένες αναφορές επαλήθευσης το οποίο σημαίνει ότι τα barcodes μας γίνονται δεκτά από περισσότερα καταστήματα από κάθε άλλο πωλητή. Παρακαλούμε κοιτάξτε πιο πάνω στο τμήμα Γιατι να αγοράσετε από εμας. 

Ναι, σας εγγυόμαστε ότι οι αριθμοί που πωλούμε δεν έχουν πουληθεί ή χρησιμοποιηθεί ξανά. Οι αριθμοί μας είναι μοναδικοί και προέρχονται από το ομοιόμορφο συβούλιο κωδικών (GS1 US). Σας προμηθεύουμε με εγγυημένα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ότι είναι δικό σας ο αριθμός barcode.

Σας δίνουμε επίσης και γραπτή εγγύηση από την εταιρία μας ότι αυτοί οι αριθμοί είναι μόνο για δική μας μεταπώληση- η εταιρία που τους παίρνουμε είναι συστημένη από τον GeorgeLaurer (τον εφευρέτη των UPCbarcodes). Επίσης ελέγχουμε τους αριθμούς μας για παράνομη χρήση στο διαδίκτυο πριν την πώληση ώστε να είσαστε σίγουροι ανα πάσα στιγμή ότι κανένας δεν τους χρησιμοποιεί παράνομα 

Όχι μόλις αγοράσετε ένα barcode από εμάς, θα είναι δικό σας για μία ζωή και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με όποιον τρόπο θέλετε. Έχουμε μία γκάμα από barcode που βρίσκονται έξω από τον έλεγχο του GS1 και δεν χρειάζονται ετήσιες καταβολές. Δίνουμε αυτί το όφελος στον καταναλωτή. 

Τη δεκαετία του 1990 η GS1 ιδρυθεί στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Έδιναν τους 13ψήφιους αριθμούς barcode στα μέλη τους (και όπως προείπαμε χρέωναν και για την συμμέτοχη αλλά και ετήσια τέλη) Ωστόσο υπήρξε μία διαχώριση του οργανισμού στις ΗΠΑ- Το UniformCodeCouncil (UCC)- το οποίο πουλούσε 12ψήφιους αριθμούς barcode στα μέλη του για ένα εφάπαξ κόστος (δεν υπήρχε ένα συνεχές κόστος άδειας) Το UCC ήταν ένας αποτελεσματικός ανταγωνιστής του GS1. Οι αριθμοί των 12 ψηφίων ήταν ένα αποτελεσματικό υποσύνολο του 13ψήφιου συστήματος. Στα τέλη του 1990 η UCC ενώθηκε με την GS1 και έτσι έγινε η GS1-US ως ένα μεγάλο κομμάτι της αλλαγής αυτής ήταν το ότι η απόφαση να αρχίσουν να χρεώ Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 , η UCC συγχωνεύθηκε με την GS1 , όλο και GS1 -ΗΠΑ . Ως μέρος αυτής της αλλαγής , που άρχισε να χρεώνει ετήσια τέλη αδείας για το σύνολο των μελών τους , συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είχαν καταβάλει ένα εφάπαξ τέλος για τους αριθμούς barcode στη δεκαετία του 1990 . Φυσικά , πολλά από αυτά τα μέλη δεν ήταν ευχαριστημένα με τα νέα ετήσια τέλη αδείας , και έτσι μια ομάδα από αυτούς κατέληξαν στην ομαδική μήνυση με την GS1 . Τα μέλη κέρδισαν στα δικαστήρια στις αρχές της δεκαετίας του 2000 , με αποτέλεσμα την εκδίκαση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από το GS1 . Μια περαιτέρω συνέπεια της υπόθεσης αυτής είναι η απόδειξη ότι οι αρχικοί αριθμοί που εκδίδονται από την UCC στη δεκαετία του 1990 θα είναι πλέον εκτός του ελέγχου GS1s, και ως εκ τούτου δεν απαιτούνται τέλη. Αυτοί είναι οι αριθμοί που αγοράζονται από τους μεταπωλητές και onsold . Πρόκειται για «νέους» αριθμούς , με την έννοια ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε ένα προϊόντα λιανικής πώλησης , και είναι μέρος του συστήματος GS1 . 

Το επίσημο καθορισμένο μέγεθος barcode ΕΑΝ ειναι 3.37 Χ 25.9mm .Αυτό μπορεί επίσημα να μειωθεί κατα 80% του μεγέθους (περίπου 20Χ30 mm ) ή να μεγεθυνθεί κατα 200% ) Αυτό εξαρτάται απο τον μικροέμπορο όπως και το αν μπορείτε να φύγετε με ενα μικρότερο ή μεγαλύτερο μέγεθος. Ωστόσο απαιτήσετε αναφορά ελέγχου ,τότε θα πρέπει να τηρούν τις προδιαγραφές καθώς το barcode δεν θα επιβεβαιωθεί διαφορετικά .Είναι παντα μια καλή ιδέα να σκανάρετε το barcode πριν σταλθεί στα καταστήματα .Παρακαλώ επισκεφτείτε το barcode dimensions για τα επίσημα πρότυπα .. Θα είναι τα barcodes εγγεγραμμένα στην επίσημη βάση δεδομένων; Όχι – δεν ειναι στις αρμοδιότητες της επίσημης βάσης δεδομένων να έχει τα barcodes καταχωρημένα (ούτε σε εθνικό ,ούτε σε διεθνές επίπεδο ). Η καταχώρηση του barcode δεν είναι απαραίτητη .Αντιθέτως είναι στην αρμοδιότητα των μεταπωλητών και του GS1 να εξασφαλίσει οτι κάθε αριθμός πωλείται μόνο μια φορά ,και αρμοδιότητα των κατασκευαστών να εξασφαλίσουν οτι το κάθε barcode διατίθεται μόνο σε ένα προϊόν . Προσφέρουμε μια προαιρετική υπηρεσία απογραφής barcode η οποία προσφέρει πολλά διαφορετικά πλεονεκτήματα . Δείτε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες ..  

Ο George Laurer εφηύρε τον 12ψήφιο UPC- σύστημα barcode όταν εργαζόταν για την ΙΒΜ. Είναι υποστηρικτής των μεταπωλητών όπως και εμείς , και δεν του αρέσει ο τρόπος που το GS1 έχει αποφασίσει να περιορίσει την είσοδο στην αγορά μέσω της επιβολής υψηλών τελών 

To διεθνές δίκτυο Barcode δημιουργήθηκε ώστε να αυξήσει την διαθεσιμότητα των μεταπωλητών barcodes και των πληροφοριών των barcode παγκοσμίως. Το κάνουν αυτό δίνοντας σε τοπικά γραφεία τοπικές άδειες, τα οποία ξέρουν την τοπική αγορά. Τους διαθέτουν barcodes σε λογικές τιμές στην μητρική γλώσσα του πελάτη. 

Ναι είναι δυνατόν να εκτυπωθεί το barcode σας σε διαφορετικό φόντο από άσπρο μαύρο, ωστόσο η σαρωτισιμότητα του εξαρτάται από το πόσο καλό επίπεδο αντίθεσης έχει το φόντο με τις μπάρες. Έτσι το ανοιχτό κίτρινο barcode πανω σε άσπρο φόντο δεν θα δουλέψει τόσο καλά όσο ένα σκούρο μπλε πάνω σε άσπρο που θα σαρωθεί σωστα. Πάλι είναι καλή ιδέα να ελέγξετε την σάρωση πριν την εκτύπωση πάνω σε όλα σας τα προϊόντα. Αν έχετε άλλες ερωτήσεις μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.