Πώς να χρησιμοποιήσετε τον γραμμωτό σας κώδικα

Εάν παραγγείλατε “Πακέτα (ες) γραμμωτού κώδικα” από εμάς, θα λάβετε τον γραμμικό κωδικό λιανικής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις εικόνες του γραμμικού κώδικα σε διάφορες μορφές. Μόλις αποκτήσετε τον γραμμωτό σας κώδικα, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε εύκολα και αμέσως ακολουθώντας τα απλά βήματα παρακάτω.

1. Ενσωματώστε την εικόνα γραμμωτού κώδικα στη συσκευασία ή το σχεδιασμό του προϊόντος σας

Επιλέξτε όποια μορφή εικόνας γραμμωτού κώδικα (π.χ. jpeg) προτιμάτε.

Αλλαγή μεγέθους της εικόνας για προσαρμογή στη συσκευασία του προϊόντος σας. Λάβετε υπόψη τις «Προδιαγραφές γραμμωτού κώδικα». Το τυπικό μέγεθος (για γραμμωτούς κωδικούς EAN-13 ή UPC-A) έχει πλάτος περίπου 38 mm και ύψος 25 mm. Το μικρότερο συνιστώμενο μέγεθος είναι 80% του τυπικού μεγέθους – δηλαδή πλάτος περίπου 30 mm και ύψος 20 mm. Εάν εκτυπώσετε τον γραμμωτό σας κώδικα μικρότερο από αυτό, ορισμένοι έμποροι λιανικής δεν θα το αποδεχτούν.

Εάν τοποθετείτε τον γραμμωτό σας κώδικα σε μια καμπύλη επιφάνεια, π.χ. ένα μπουκάλι, ο προσανατολισμός του γραμμωτού κώδικα σας είναι πολύ σημαντικός – ο γραμμικός κώδικας πρέπει να περιστραφεί, έτσι μοιάζει με σκάλα (αντί σαν φράχτη) έτσι ώστε οι άκρες του γραμμικού κώδικα να μην τυλίγονται γύρω από την καμπύλη.

Αν θέλετε, μπορείτε να γίνετε λίγο δημιουργικοί με τον γραμμωτό κώδικα. Ωστόσο, η κύρια εικόνα γραμμικού κώδικα (οι κάθετες ράβδοι και τα κενά) πρέπει να παραμείνουν ανεμπόδιστα. Εάν θέλετε να εκτυπώσετε τον γραμμωτό σας κώδικα σε διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων (αντί για μαύρες ράβδους σε λευκό φόντο), ανατρέξτε στο PDF Οδηγός χρώματος γραμμικού κώδικα

Στη συνέχεια, μπορείτε να ενσωματώσετε την εικόνα στη συσκευασία του προϊόντος σας σε μια εύκολα ορατή επίπεδη τοποθεσία (για να εξασφαλίσετε ευκολία σάρωσης). Θα μπορούσατε επίσης να εκτυπώσετε τον γραμμωτό κώδικα σε αυτοκόλλητες ετικέτες για να εφαρμοστεί χειροκίνητα στο προϊόν σας.

2. Εκτυπώστε τη συσκευασία σας

Ελέγχετε πάντα το εξώφυλλο της ετικέτας σας ΠΡΙΝ εκτυπώσετε τη συσκευασία του προϊόντος σας. Βεβαιωθείτε ότι οι αριθμοί γραμμωτού κώδικα είναι σωστοί και ότι η εικόνα γραμμωτού κώδικα που εκτυπώνεται εξακολουθεί να είναι υψηλής ποιότητας και εντός του επίσημου εύρους μεγέθους. Αλλαγές και σφάλματα μπορεί να προκύψουν σε πολλά στάδια της διαδικασίας, οπότε είναι σημαντικό να ελέγξετε καλά το έργο τέχνης πριν από την εκτύπωση.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τον γραμμωτό σας κώδικα, είναι καλή ιδέα να κάνετε ένα δείγμα εκτύπωσης και να ελέγξετε ότι ο γραμμωτός κώδικας είναι το σωστό μέγεθος και εκτυπώνει και σαρώσει σωστά.

3. Στείλτε το προϊόν σας στους εμπόρους λιανικής

Μόλις εκτυπώσετε τη συσκευασία του προϊόντος σας, το επόμενο βήμα είναι να στείλετε τα προϊόντα στους λιανοπωλητές σας.

Σε αυτό το στάδιο ο γραμμωτός κώδικας συνδέεται με το προϊόν. Όταν ο γραμμικός κώδικας σαρώνεται στο σύστημα λιανοπωλητή για πρώτη φορά, δεν εμφανίζονται πληροφορίες προϊόντος. Ο έμπορος λιανικής πρέπει να εισαγάγει τις πληροφορίες προϊόντων και τιμών στο σύστημά του. Μετά από αυτό, όποτε γίνεται σάρωση του γραμμικού κώδικα σε αυτό το κατάστημα λιανικής, εμφανίζονται οι σωστές πληροφορίες προϊόντος.

4. Καταχωρίστε τον αριθμό γραμμωτού κωδικού σας

Εάν αγοράσατε ένα “Πακέτο γραμμωτού κώδικα” από εμάς, τότε μπορείτε να καταχωρίσετε τον αριθμό γραμμικού κώδικα και τα στοιχεία του προϊόντος σας στη “Διεθνή βάση δεδομένων γραμμωτού κώδικα”. Για να δηλώσετε τον αριθμό γραμμωτού κώδικα, μεταβείτε στη διεύθυνση https://barcodesdatabase.org/barcode-registration/. Η εγγραφή γραμμωτού κώδικα είναι προαιρετική. Ωστόσο, θα αυξήσει το προφίλ του προϊόντος σας στο Διαδίκτυο.